Title Image

Δωρεάν Wi-Fi για δημότες και επισκέπτες του Δήμου Χαλανδρίου

Δωρεάν Wi-Fi για δημότες και επισκέπτες του Δήμου Χαλανδρίου

Τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε επιλεγμένα δημοτικά κτίρια και υπαίθριους χώρους προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες του ο Δήμος Χαλανδρίου, με την  υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU.

Τοποθετήθηκαν συνολικά 18 σημεία (εσωτερικά και εξωτερικά) ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε δημοτικά κτίρια, αθλητικά κέντρα και υπαίθριους χώρους συνάθροισης. Τα σημεία υποστηρίζονται από διαδικτυακές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας (από 50Mbps έως 200Mbps).

Συγκεκριμένα, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο προσφέρεται στους παρακάτω δημοτικούς χώρους:

  • Κεντρικό Δημαρχείο (3 εσωτερικά σημεία)
  • Κτίριο Τεχνικών Υπηρεσιών (2 εσωτερικά σημεία)
  • Κτίριο Κοινωνικών Δομών
  • Κεντρικό ΚΕΠ
  • Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου
  • Αθλητικό κέντρο «Ν.Πέρκιζας» (κολυμβητήριο, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο στίβου)
  • Αθλητικό κέντρο «Μ. Παπαδάκης»
  • Αθλητικό κέντρο «Π. Παπαγιαννόπουλος»
  • Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
  • Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
  • Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης)
  • Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Οδηγίες σύνδεσης στην υπηρεσία

Όταν ο χρήστης βρεθεί στην εμβέλεια κάπου σημείου ασύρματης πρόσβασης του προγράμματος, εμφανίζεται στη συσκευή του σχετική ειδοποίηση για σύνδεση στο σημείο με το όνομα «WiFi4EU». Δεν απαιτείται κωδικός σύνδεσης καθώς η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Για τη χρήση όμως της υπηρεσίας, ο χρήστης θα πρέπει να συνδεθεί σε κάποιο περιηγητή (browser) και να κάνει αποδοχή των όρων χρήσης.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία WiFi4EU, αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο όλων των χωρών της Ε.Ε., μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) που εγκαθίστανται στις τοπικές κοινότητες. Στοχεύει στη βελτίωση της συνδεσιμότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη και επιδιώκει τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου δημόσιων σημείων πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους τους  πολίτες της Ε.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για το πρόγραμμα WiFi4EU στο σύνδεσμο https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home

Όροι χρήσης

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο παρέχεται σε επιλεγμένες περιοχές για τους επισκέπτες με συσκευές ικανές να μεταδίδουν και να λαμβάνουν ασύρματη επικοινωνία. Θα είστε σε θέση να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο από την ασύρματη συσκευή σας όταν βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση από ένα σημείο πρόσβασης. Αναμένεται να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο δίκτυο με νόμιμο και υπεύθυνο τρόπο. Χρησιμοποιώντας αυτό το ασύρματο δίκτυο πρόσβασης, αναγνωρίζετε και συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με όλους τους νόμους στους οποίους υπόκεινται, αλλά και όλους τους τοπικούς, περιφερειακούς και ομοσπονδιακούς κανόνες και κανονισμούς που ισχύουν για τη χρήση του διαδικτύου.

Το ασύρματο δίκτυο επισκεπτών δεν είναι ασφαλές δίκτυο. Τυχόν πληροφορίες που αποστέλλονται ή λαμβάνονται μέσω του ασύρματου δικτύου επισκεπτών θα μπορούσαν ενδεχομένως να υποκλαπούν από άλλο χρήστη του ασύρματου δικτύου. Οι χρήστες, για λόγους ασφαλείας, δεν πρέπει να διαβιβάζουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία κατά τη χρήση ασύρματου δικτύου επισκεπτών. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία προσδοκία απορρήτου κατά τη χρήση του ασύρματου δικτύου επισκέπτη. Αναλαμβάνετε όλους τους σχετικούς κινδύνους και συμφωνείτε να μην θεωρείτε υπεύθυνο τον πάροχο δικτύου επισκεπτών για τυχόν προσωπικές πληροφορίες που έχουν παραβιαστεί ή για τυχόν ζημιά που προκαλείται στη συσκευή ή το λογισμικό των χρηστών ως αποτέλεσμα ζητημάτων ασφαλείας, ιών ή κακόβουλου λογισμικού.

Όλοι οι χρήστες ασύρματης πρόσβασης αναμένεται να εφαρμόσουν τις βέλτιστες πρακτικές για να διασφαλίσουν ότι η συσκευή τους είναι ασφαλής, συμπεριλαμβανομένων ενημερωμένων εκδόσεων προστασίας από ιούς και εκδόσεων συντήρησης λειτουργικού συστήματος. Η ασύρματη συνδεσιμότητα παρέχεται σε αυτήν την εγκατάσταση ως υπηρεσία επισκεπτών και δεν προσφέρει καμία εγγύηση ότι η ασύρματη σύνδεση είναι ασφαλής ή ότι το απόρρητό σας προστατεύεται κατά τη χρήση αυτής της ασύρματης σύνδεσης. Η χρήση αυτής της ασύρματης σύνδεσης υπόκειται αποκλειστικά σε ευθύνη του χρήστη και ο πάροχος δεν είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε απώλεια πληροφοριών, οικονομική απώλεια ή ζημία που προκύπτει από τη χρήση του ασύρματου δικτύου. Επιλέγοντας “συμφωνώ”, αποδέχεστε αυτούς τους όρους χρήσης.

 

 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης