Title Image

«Βαρέα και ανθυγιεινά γένους θηλυκού!» στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου

«Βαρέα και ανθυγιεινά γένους θηλυκού!» στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου

Η οδηγός και χειριστής ειδικού γερανοφόρου οχήματος, της διεύθυνσης διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης του Δήμου Χαλανδρίου, Αλεξία Γιατζόγλου και η συνάδελφός της Σταματία Αναγνώστου αποτελούν ένα από εκατοντάδες παραδείγματα γυναικών που διακρίνονται στα κακώς λεγόμενα «ανδρικά» επαγγέλματα.

Οι δύο γυναίκες πρωταγωνιστούν στο ρεπορτάζ του northpages.blogspot.com που καταδεικνύει πόσο απέχει από την πραγματικότητα η εύκολη καταφυγή σε ξεπερασμένους ισχυρισμούς περί «ανδρικών» επαγγελμάτων, οι οποίοι απλά αναπαράγουν στερεότυπα.

«Η Αλεξία Γιατζόγλου και η Σταματία Αναγνώστου, στην Ρεματιά Χαλανδρίου σε ειδική αποστολή με εξαιρετική διάθεση και χαμόγελο για όλους. Την διευκόλυνση των συνανθρώπων τους διπλά, ανεξάρτητα από την συγκέντρωσή τους στην αποστολή τους. Περιποιημένες και όμορφες, με την κατάλληλη διακριτή  ενδυμασία, με τα ρούχα-γάντια ασφαλείας, με ”χειρουργικούς” χειρισμούς του ”πολυεργαλείου” και πάντα με χαμόγελο. Πολλαπλό δείγμα για να αισιοδοξούμε για το μέλλον της κοινωνίας μας. Η Αλεξία και η Σταματία ισορροπούν τα φύλλα, διδάσκοντας προηγμένη συμπεριφορά δημοτικού οργάνου που παράγει έργο στο δρόμο, με κρύο ή ζέστη, με βροχή ή χιόνι. Κι ο ”επιτηρητής” τους Δημήτρης Πέτρου (Στην φωτ. στη μέση) στον ίδιο ευχάριστο ρυθμό, η δουλειά βγαίνει πιο όμορφα με χαμόγελο!», γράφει μεταξύ άλλων ο Πέτρος Καστορίνης.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ εδώ